Svenska Betallösningar - Vilka leverantörer finns att välja bland?

På den här sidan har vi samlat information om alla kortinlösare och kortterminalsleverantörer i Norden. Välj nedan vilken du vill läsa om och vad du vill läsa om, och klicka dig in på det som är intressant för dig! 


Bambora (Worldline Nordic)


Vad är Bambora?

Bambora är ett internationellt betalföretag med bas i Sverige. Bambora grundades 2015 när SEB sålde sin kortinlösenverksamhet Euroline till svenska investerare. 

Bambora är en sammanslagning av flera företag med mångårig erfarenhet inom betalbranschen. Bambora har över 100 000 kunder och hanterade under 2018 betalningar till ett värde av cirka 60 miljarder Euro i 65 länder. 

Sedan 2017 ägs Bambora av en av världens största terminaltillverkare, Ingenico. 2020 gick Ingenico ihop med Worldline. 2021 byttes varumärket Bambora ut till Worldline Nordic.


Bambora Kortterminal

Som dotterbolag till marknadsledande terminaltillverkaren Ingenico erbjuder Bambora kortterminaler som är både snabba och säkra. Du kan välja mellan både stationära, trådbundna, kortterminaler och trådlösa. 

Bambora fungerar med alla olika inlösare, förutom för de paketlösningar som kallas Bambora ONE. Dessutom kan man erbjuda sina kunder smidigt fakturaköp i kortterminalen med BankID-signatur, i ett samarbete med Collector Bank.

Bambora har både trådlösa och stationära terminaler. Vissa företag kan ha nytta av att ha en stationär terminal som är kopplad till kassan. 

På så vis behöver inte personalen manuellt knappa in beloppet i terminalen, vilket även eliminerar risken för eventuella kassadifferenser: då försäljningen i kassan inte matchar den i kortterminalen. För dessa behov finns hyresavtal för Bambora Ingenico kortterminalen iPP250.

Ett annat alternativ är en fristående terminal. Fördelen med den fristående terminalen är att man kan ha den ståendes var man vill, och den behöver inte vara kopplad till kassan. Då kan man använda en Bambora kortterminal iCT250.

Dessutom finns även mobila, trådlösa terminaler som exempelvis passar extra bra på en restaurang där du vill kunna ta betalt vid bordet. För de behoven erbjuder Bambora kortterminalerna iWL250 med Bluetooth-, 3G- och GPRS-uppkoppling.

Hyreskostnaden varierar om det är en trådbunden/stationär eller trådlös/mobil kortterminal. I hyreskostnaden ingår utbytesterminal levererad inom 24 timmar om din terminal av något skäl skulle behöva bytas ut.

Pris trådlös/mobil terminal: 495 kr/månad

Pris trådbunden/stationär terminal: 295 kr/månad


Bambora Kortinlösenavtal

En förutsättning för att ta emot kortbetalningar är ett kortinlösenavtal. 

SEB:s f.d. kortinlösenverksamhet Euroline utgör en säker grund för Bamboras kortinlösen. Bambora löser in kortköp med Visa-, Mastercard-, Maestro och Diners Club-kort i över 100 olika valutor. 

Bamboras kortinlösenavtal kan kopplas till alla banker, och utbetalning sker första bankdagen efter köpet gjorts. Bamboras kortinlösenavtal kan även användas på alla kortterminaler förutom BABS Paylink, som är operatörslåsta till Swedbank Pay.

Vilka inlösenavtal finns med Bambora kortterminal?

Bambora hyr ut kortterminaler, sköter underhåll och service av din kortterminal och tillhandahåller även inlösenavtal. 

Du kan dock även ha andra inlösare på en Bambora kortterminal. 

Det finns många inlösare att välja mellan. Ofta kan du teckna ett med din företagsbank, en annan bank eller ett kortinlösarföretag som Nets, Bambora eller Elavon.

Hitta rätt betallösning för ditt företag

Jämför nu!


Nets


Vad är Nets?

Nets är en dansk leverantör av betaltjänster och kortinlösen. 

Företaget har haft namnet Nets sedan 2009, men har en historia som går tillbaka till 1968. Nets har mer än 2000 anställda i fem länder, har sitt huvudkontor i Ballerup, Danmark, de lokala kontoren är i Oslo, Stockholm, Helsingfors och Tallinn. 

Under lång tid ägdes Nets till stor del av de nordiska bankerna DnB Nor, Danske Bank och Nordea. Nets har har mer än 300 000 kunder i Norden och Baltikum, allt från små handlare till multinationella kedjor.


Nets Kortterminaler

Nets säljer och hyr ut kortterminaler från tillverkaren Ingenico som är både driftsäkra och snabba. Du kan fritt välja mellan stationära, trådbundna, kortterminaler och trådlösa. Nets fungerar med alla olika inlösare. 

En del bolag föredrar att ha en terminal som är kopplad till kassan, vilket innebär att personalen inte behöver ange beloppet/summan i terminalen vid köp. Det fås nämligen direkt via kassan när varorna skannas in och man klickat på kortköp. 

Detta undviker risken för eventuella kassadifferenser: alltså när försäljningen i kassan inte matchar den i kortterminalen. För de behoven säljer och hyr Nets ut Ingenico-kortterminalen iPP250.

Fristående terminaler kan å andra sidan placeras där man vill och behöver inte vara kopplade till kassan, det enda som krävs är ström och internet. Nets erbjuder då kortterminalen iCT250 för de bolagen.

Trådlösa terminaler är mobila och har ett batteri. De passar bl.a. om man vill ta betalt vid bordet på en restaurang. Då kan man ha terminalerna iWL250 från Nets, som kopplas upp till nätet via BlueTooth-, 3G- och/eller GPRS-koppling. 

Priset varierar om det är en trådbunden/stationär eller trådlös/mobil kortterminal:

Trådlös terminal: 495 kr per månad 

Stationär terminal: 415 kr per månad 

Vilka inlösenavtal är tillgängliga för en Nets kortterminal?

Nets säljer och hyr ut kortterminaler och är dessutom även kortinlösare. 

På Nets terminaler kan du dock även välja andra inlösare. I Sverige finns det fem inlösare att välja mellan som du ofta kan teckna med din företagsbank, en annan bank eller ett kortinlösarföretag som Nets, Bambora eller Elavon. 

Priset är dock alltid en förhandling och det kan vara krångligt att jämföra olika prissättningar eftersom det nästan alltid innefattar många olika priser baserat på vilka kort som används, fasta och rörliga avgifter. 

Vi har utvecklat en tjänst för att göra det enkelt att jämföra prissättningar, se nedan.


Nets Kortinlösenavtal

För att kunna ta emot kortbetalningar behöver du ett kortinlösenavtal. 

Nets löser in kortköp med Visa-, Mastercard-, Maestro, JCB och China Union Pay-kort. Alla banker kan kopplas till Nets kortavtal, och första bankdagen efter köpet gjorts sker utbetalningen till dig som säljande företag. 

Om man bortser från BABS Paylink och ONE-paket från Bambora, kan Nets avtal kan även användas på alla kortterminaler.

Många uppskattar Nets MyPayments-app, där man enkelt kan få en översyn av sin kortförsäljning. Man kan exempelvis se var kunderna kommer ifrån, hur många som är återkommande kunder samt annan mycket användbar information.

Hitta rätt betallösning för ditt företag

Jämför nu!


Elavon


Vad är Elavon?

Elavon är en amerikansk leverantör inom betalningslösningar och kortinlösen, med huvudkontor i Atlanta, Georgia och bas i Norge för den nordiska marknaden. 

Med mer än en miljon kunder och nästan 5000 anställda är de en av de största kortinlösarna och betalbolagen i världen. Elavon ägs av US Bancorp, och finns i trettio länder.


Elavon Kortinlösenavtal

När du ska ta emot kortbetalningar krävs ett ett kortinlösenavtal. 

Kortköp med Visa-, Mastercard- och Maestro-kort kan lösas in med Elavon kortavtal och avtalet kan kopplas till alla banker. 

Dagen efter köpet får du pengarna utbetalda från Elavon. Alla terminaler förutom de från BABS Paylink och de i ONE-paket från Bambora kan använda Elavons kortavtal. 


Elavon kortterminal

Elavon har inga egna kortterminaler, utan kan användas på de flesta övriga terminaler. De har ett stort samarbete med bl.a. WestPay, som har ett antal olika kortterminaler. 


Westpay, West, Westint kortterminaler

Westpay är ett svenskt betaltjänstbolag som grundades 1988 och erbjuder betallösningar i form av kortterminaler och betalväxlar som används inom butik, hotell och restaurang. De har 43 anställda och huvudkontoret ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Deras försäljning sker primärt via partners såsom leverantörer av kassasystem, men även direkt till restaurang- eller butiksbolag. 

Vilken Westpay kortterminal passar ditt företag?

En del företag har som preferens att koppla terminalen till kassan. 

Då behöver inte personalen knappa in beloppet i terminalen efter de gjort det i kassan, eftersom beloppet automatiskt skickas till terminalen från kassan. På så vis försvinner samtidigt risken för kassadifferenser. Westpay erbjuder hyresavtal för kortterminalen Westint 8006 eller Wespay C-10 för de behoven.

Alternativet till de kassakopplade terminalerna är en fristående. Då kan terminalen stå var som helst, så länge den är kopplad till nätverk och ström. Westpay erbjuder hyresavtal för kortterminalen Westint T103 för de behoven. 

Det finns även trådlösa, mobila terminaler. På restauranger där man tar betalt vid bordet kan det exempelvis passa bra. 

För de behoven erbjuder Westapay kortterminalerna Westint T103P eller Westpay Carbon-100. De kopplas upp med Wi-Fi, 3G, 4G eller Bluetooth.


Vad kostar Westpay kortterminal?

Westpay hyr huvudsakligen ut sina kortterminaler, både själva och via partners såsom kassaleverantörer. Bindningstiden varierar och 36 månader ger dig vanligtvis det lägsta priset. Kortare bindningstider innebär vanligtvis högre månadskostnader.

De trådbundna, stationära och kassakopplade Westpay kortterminalerna Westint 8006 och Westpay Carbon C-10 kostar 399kr per månad. 

De trådlösa, lite äldre terminalerna Westint T103P kostar 299kr per månad och de nyare trådlösa terminalerna Westpay Carbon-100 kostar 446kr per månad.


Swedbank Pay


Vad är Swedbank Pay?

Swedbank Pay är Swedbanks nya namn på det som tidigare hette BABS, dvs. bankens betalverksamhet. 

Här samlas avtal för betalningar i kortterminal och online, både kortinlösenavtal och online betalväxlar. 

I 35 år har Swedbank Pay varit på den nordiska marknaden inom kortinlösen och har idag mer än 100 000 kunder och 750 anställda.

Swedbank Pay Kortterminaler/Babs Paylink Kortterminaler

Swedbank Pay säljer och hyr ut kortterminaler från tillverkaren Verifone/BABS Paylink som både är säkra i drift samt enkla att använda och snabba. 

Du kan välja mellan både stationära, trådbundna, kortterminaler och trådlösa. Dessa terminaler är operatörslåsta till Swedbank Pay och går inte att använda med andra inlösare. 

Det finns fyra olika paket som innehåller varierande tillgång till support och som kostar olika mycket beroende på vilken typ av Babs Paylink kortterminal du väljer. 

Bindningstiden är mindre ju dyrare paket du väljer. Babs Paylink har också ett Startpaket med en bindningstid på 12 månader där en enkel kortläsare ingår. 

Följande priser gäller för de olika paketen: 

Babs Paylink Start, 150 kr/månad, 12 månaders bindningstid 

Babs Paylink Brons, 299 kr/månad, 36 månaders bindningstid

Babs Paylink Silver, 379 kr/månad, 24 månaders bindningstid 

Babs Paylink Guld, 799 kr/månad, 12 månaders bindningstid 


Swedbank Pay Kortinlösenavtal

Ett kortinlösenavtal är obligatoriskt om du vill ta emot kortbetalningar. 

Visa-, Mastercard-, Maestro, JCB, Diners och China Union Pay-köp löses in med ett kortavtal från Swedbank Pay. 

Swedbank Pay kortavtal kopplas ofta till Swedbank-konton, men det är inget krav. Du kan även koppla avtalet till alla banker, och utbetalning sker första bankdagen efter köpet gjorts. 

Swedbank Pay kortinlösenavtal kan även användas på alla kortterminaler.

Många uppskattar BABS Access, där man enkelt kan få en översyn av sin kortförsäljning. Denna tjänst tecknas hos Swedbank eller någon av de regionala Sparbankerna som är anslutna, helt utan tillkommande kostnad. 

Med detta val får du tillgång till information rörande ditt inlösenavtal och kan följa transaktioner i realtid eller exportera data till Excel för att förenkla bokföring. 

Till en tilläggskostnad kan du beställa pappersutdrag av transaktionerna.


Handelsbanken


Vad är Handelsbanken?

Handelsbanken, eller Svenska Handelsbanken AB, är en av de största bankerna i Norden med verksamhet i Norden, Nederländerna och Storbritannien. 

Handelsbanken har ett brett utbud av finansiella tjänster för företag och privatpersoner, däribland kortinlösen. Handelsbankens kortinlösen ingår numera i Worldline Nordic, f.d. Bambora.


Handelsbanken kortinlösen

Om man som företagare vill ta emot kortbetalningar behövs ett kortinlösenavtal (även kallat kortavtal). 

Bland annat Visa-, Mastercard-, Maestro-köp löses in av Handelsbanken om du har ett kortavtal med Handelsbanken. Oftast har man sina övriga banktjänster som företagare hos Handelsbanken om man har kortinlösenavtal från dem, men det är inget krav. 

Detta avtal kan kopplas till alla banker och alla kortterminaler. Handelsbanken gör utbetalningen till dig första bankdagen efter köpet gjorts. 


Handelsbanken kortterminaler

Handelsbanken har ingen egen terminalverksamhet utan förmedlar kontakt till terminaltillverkaren Verifone som hyr ut och säljer både snabba och säkra kortterminaler. 

Med Handelsbanken kan välja mellan stationära, trådbundna, kortterminaler och trådlösa. 


Vad är en Verifone kortterminal?

Verifone är ett internationellt betaltjänstbolag som grundades 1981 på Hawaii i USA. 

De är idag världens andra största terminaltillverkare efter franska Ingenico. Point, eller Point Trasaction Services som bolaget hette, var fram till 2015 Verifones distributör av kortterminaler i Europa, då Verifone istället köpte Point för att istället sköta distributionen själva. 

Verifone är idag en av världens största terminaltillverkare med över 6000 anställda och kunder i 150 länder.


Vilken Verifone kortterminal passar ditt företag?

När man ska välja kortterminaler är det viktigt att fundera på om man föredrar en kassakopplad, eller fristående kortterminal. 

En kassakopplad kortterminal innebär att beloppet som knappas in i kassan automatiskt skickas till kortterminalen. Då behöver alltså inte personalen knappa in beloppet i kortterminalen själva. Detta gör också att risken för kassadifferenser försvinner. 

Verifone erbjuder hyresavtal för kortterminalen VX820 eller Verifone Yomani för de behoven.

Annars väljer man en fristående kortterminal. Fördelen är att den enbart kräver ström och nätverk för att fungera och kan stå var som helst utan att behöva vara kopplad till kassan. 

Slutligen finns mobila, trådlösa terminaler. 

Om man exempelvis har en restaurang, och vill ta betalt vid bordet av sina gäster, passar det bra. För de behoven erbjuder Verifone kortterminalen VX675, tidigare VX670, med GPRS-uppkoppling.


Hur mycket kostar en Verifone kortterminal?

Verifone erbjuder hyresavtal med så kallade tjänstepaket. 

Det finns tre olika paket, om erbjuder olika kortterminaler: Bas, Premium och PremiumPlus. 

Dessutom kan du välja bindningstid, där 36 månader ger dig det lägsta priset. Du kan även teckna avtal med kortare bindningstid till ett högre pris.

I tjänstepaket Bas ingår fristående VX520 eller VX675 GPRS kortterminal.

I tjänstepaket Premium ingår kortterminalerna från tjänstepaket Bas samt trådlösa kortterminalen VX680 med Wifi-koppling och kassakopplade kortterminalen VX820. 

I tjänstepaket Premium Plus ingår alla Verifone Kortterminaler och även Verifone Yomani-modellerna.


Verifone inlösenavtal

Verifone hyr ut kortterminaler och sköter underhåll och service av din kortterminal, men inlösenavtal är något du själv måste tillhandahålla. 

Det finns många inlösare att välja mellan, du kan teckna ett via din företagsbank, en annan bank eller en specialiserad kortinlösare som Nets eller Bambora. 

Hitta rätt betallösning för ditt företag

Jämför nu!