Vilka Betalningsalternativ Finns För Butik Och Restaurang?

Kortbetalningar


Även om kontantbetalningar fortfarande har en betydande roll i dagens samhälle är kortbetalningar det tveklöst vanligaste betalningsalternativet.


Svenska konsumenter är både vana och trygga i sitt kortanvändande, vilket gör det viktigt för företag att erbjuda en enkel och smidig lösning åt sina kunder. Själva kortlösningen skiljer sig inte mellan butik och restaurang. Alltså, på det sätt kortbetalningen överförs från kundens bank till företagets konto är alltid densamma.


Däremot finns det specialanpassade kassasystem och kortterminaler för olika typer av verksamheter.


Det finns flera olika lösningar och det kan vara svårt att veta vilken som passar ens verksamhet bäst. Många butik-, och restaurangägare är dock inte medvetna om vad som är rimligt att betala för sin betallösning. Detta gynnar banker och kortinlösare som årligen tjänar miljarder kronor på att ta ut höga kortavgifter.


Betalvalet.se är en oberoende tjänst som hjälper ditt företag betala mindre för kortbetalningar och spara tusenlappar.


Sänk ditt företags kortkostnader med upp till 40%

Jämför nu


Mobila betalalternativ


Mobila betalningsalternativ blir mer och mer populära bland konsumenter.


De tre mest populära metoderna i Sverige är Swish, Apple Pay och Samsung Pay. Detta ger företag en utmärkt möjlighet att sticka ut bland konkurrenterna eftersom många konsumenter uppskattar möjligheten att använda moderna betalningsalternativ.


Betalningen behöver inte enbart vara nödvändig process, utan även en del av köpupplevelsen. Att kunna betala via smartphone har nu blivit närmast en självklarhet för kunder idag och som handlare är det viktigt att inte halka efter i digitala trender.


Alla våra samarbetspartners erbjuder terminaler fullt integrerade med de senaste tekniska lösningarna.


Kontantbetalningar


Även om de allra flesta företag primärt tar betalt med kort så tar många företag fortfarande emot kontanta betalningar. Många företag gillar inte att hantera kontanter vilket vi kan förstå.


Den största fördelen med att bedriva kontantfri handel är att man slipper oroa sig för rån och stölder. Nackdelen är såklart att man kan gå miste om kontantbetalande kunder.


Det viktigaste är att lära känna sin kundgrupp. Om de ofta betalar med kontanter eller om du har många äldre kunder kan det kanske finnas en poäng med att fortsätta erbjuda kontantbetalningar ett tag till.


Om du istället mestadels har yngre eller medelålders-kunder som helst betalar med kort kan det vara skönt att slippa allt krångel och kostnader förknippade med kontanthantering.


Pris för olika betalningsalternativ


Kortbetalningar


Många företagare ser kortbetalningar som ett nödvändigt ont som kostar mycket pengar.


Om man inte har investerat mycket tid i att förhandla med de olika bankerna eller använt Betalvalets tjänst, kan det också vara så.


De allra flesta företag är heller inte medvetna om de betalar en för hög summa för sitt betalningsalternativ. Priset varierar kraftigt mellan aktörerna och det är därför viktigt att noga jämföra avgifter.


För butiker och restauranger är kortbetalning nästan alltid till billigaste alternativet även om många tycker att det ä dyrt. Hela 80% procent av alla butiksägare och krögare kan sänka kostnaden för kortbetalningar.


Men det kan vara svårt att förhandla när man inte vet vad ett rimligt pris är, och hur stort förhandlingsutrymme som finns. På Belalvalet.se kan du enkelt jämföra bankernas erbjudanden se hur mycket du kan spara. Processen är helt digital och går på nolltid. Du binder dig inte till något utan kan i lugn och ro jämföra både, pris, besparing och tjänster från flera aktörer.


Kontantbetalningar


Något som är viktigt att komma ihåg är att kontanthanteringen inte heller är gratis.


Oavsett om man själv sköter kontanthanteringen eller låter ett annat företag sköta den så kostar det alltid pengar i slutändan.


Sköter man det själv medför tyvärr en risk för rån eller stöld. Det kan också ta mycket tid som hade kunnat läggas på andra delar av verksamheten. Kontanthanterings-företagen tar såklart betalt för sina tjänster. Det finns inga rätt och fel. Det är upp till varje företag att bedöma om värdet man skapar genom att erbjuda kontantbetalningar överstiger den tid och kostad hanteringen medför.


Vi hjälper dig hitta den mest prisvärda betallösningen


Betalvalet.se är en oberoende tjänst som hjälper ditt företag att sänka kostnaderna för kortavgifter. 


Genom att jämföra erbjudanden från olika aktörer hittar vi den bästa lösningen för dig och visar exakt hur mycket pengar du kan spara på att byta betalningsalternativ.


Hela 8 av 10 företag sänker sina kostnader med upp till 40% med hjälp av vår kostnadsfria tjänst. 


Testa själv, det tar bara 2 minuter! 


Jämför pris på kortavtal och spara pengar

Jämför nu